Xarxes

 


Calendari

Desembre 2017 Gener 2018
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dm
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Segueix-nos a:
Nom
Cognoms
Edat
Municipi
Adreça electrònica
CAPTCHA Image
Refresh Image

Destaquem...


Recursos Locals

Centre Cívic
CJV
Ajuntament de Valls
Carnet cultural
VallsGenera
cultura
VxL
Compartim cotxe
Recanvi
Oficina Jove

Altres Recursos

Garantia Juvenil
Universitats catalanes
Cursos, cursets i tallers
Adolescents
Sexe
ACTIC
Estudiar a Catalunya
Volència masclista
TINGUEM LA FESTA EN PAU!
L’Ajuntament de Valls ha aprovat el protocol contra les agressions sexistes en l’oci i la festa que, sota el lema «La festa en pau!», s’aplicarà per la proper Festa Major de Sant Joan. Avui han presentat el protocol les regidories que han impulsat el nou document: Bàrbara Flores d’Acció Cívica i Joventut, Marc Ayala de Cultura, Núria Gavarró d’Igualtat i Participació i Enric Garcia, de Seguretat Ciutadana i Protecció.


(clica sobre la imatge per a descarregar-te el protocol)

El protocol pretén, per una banda, sensibilitzar i donar resposta a la ciutadania davant les possibles agressions sexistes que poden donar-se en el marc de les festes i de l'oci. A la vegada, també pretén posar en coneixement dels diferents agents implicats en l’organització i el desenvolupament dels esdeveniments festius de la ciutat els mecanismes per lluitar contra aquests tipus d’actituds violentes i discriminatòries. En aquest sentit, es destaca que cal prevenir el fet que les festes, on pot augmentar el consum d’alcohol i, fins i tot d’altres drogues, poden ser àmbits on es reprodueixin conductes sexistes i discriminatòries i que, en contra d’això, cal assegurar que siguin sempre espais de convivència on tothom pugui expressar-se lliurement i amb seguretat. El protocol és el resultat de la moció aprovada pel ple de l’Ajuntament de Valls.

Concretament, els objectius del protocol són promoure una ciutat igualitària, lliure d’actituds sexistes i discriminatòries; sensibilitzar contra aquestes actituds; promoure que les festes es puguin viure de forma respectuosa gràcies a la complicitat de tots i totes contra la violència sexista; que en els espais de festa no hi hagi discriminacions per raó de gènere; donar una resposta col·lectiva, amb corresponsabilitat davant de qualsevol agressió i/o discriminació, i apoderar l’entorn, per poder actuar davant qualsevol agressió i/o discriminació.

El document amplia el seu àmbit d’actuació a tot tipus de violències per raó de gènere, tan dones com col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) i vol lluitar contra les conductes sexistes que contribueixen a la desigualtat i la discriminació. Així, el document vol ser una eina tant de sensibilització com de resposta davant situacions sexistes o discriminatòries. D’aquesta manera, el protocol fixa pautes sobre com actuar davant casos de violència sexista i contra la diversitat afectiva sexual. En funció del nivell d’agressió, s’estableix que els afectats poden dirigir-se als punts d’atenció i informació de l’esdeveniment festiu, als serveis mèdics ubicats a l’espai festiu o, en els casos de major gravetat, a urgències del Pius Hospital. A més, determina que si la conducta observada va més enllà de l’assetjament i pot ser considerada agressió els afectats han de posar-se en contacte directament amb el 112, amb Policia Local o Mossos d’Esquadra

Per a l'elaboració del document s'ha fet amb un treball transversal que inclou les regidories d’Acció Cívica i Joventut, Cultura, Participació Ciutadana i Igualtat, Seguretat Ciutadana, comptant amb la participació dels diferents agents d’activitats d’àmbit festiu i d’oci de la ciutat i els cossos de seguretat.

El protocol s’estrenarà ja per la Festa Major de Sant Joan. Prèviament, es realitzaran sessions formatives i d’informació a agents de la Policia Local i membres de l’organització dels esdeveniments. El protocol es podrà consultar a la web de l’Ajuntament de Valls i, a més, s’han elaborat tríptics i material divulgatiu que es es lliurarà en actes de la festa major, en especial els concerts del solsticidi de la Festa Major a l’aparcament del Barri Vell. A més, en aquest punt s’hi instal·larà una carpa informativa permanent durant tots els concerts.

 
< Anterior   Següent >